Tijdens of na een walking trakteren onze leden vaak op eigen gebakken lekkers. We willen jullie de recepten van al deze lekkernijen niet ontzeggen, daarom deze pagina.
Tijdens of na een walking trakteren onze leden vaak op eigen gebakken lekkers. We willen jullie de recepten van al deze lekkernijen niet ontzeggen, daarom deze pagina.
2 kleine courgettes
1 ui
1 teentje look
3 eieren
3 eetlepels bloem
4 takjes peterselie
150g gruyère- of comté-kaas
olijfolie
peper en zout
Bereiding
Smakelijk !
Deeg
250 gr bloem
100 gr boter
1 zakje vanillesuiker
Vulling
300 gr walnoten
200 gr suiker
3 eieren
Afwerking
100 gr gezouten boter
200 gr witte suiker
250 gr slagroom
Deeg: smelt de boter en meng deze met de bloem en de vanillesuiker. Rol het deeg uit in een vorm van +/-30cm diameter.
Vulling: hak de noten fijn in een blender. Klop de eieren los. Meng de noten en de eieren met de suiker. Giet het mengsel in een bakvorm en zet in een voorverwarmde oven van 180°. Laat een half uur bakken.
Afwerking: laat de gezouten boter smelten en voeg de suiker toe. Laat dit licht bruin worden. Meng er de slagroom onder en verdeel dit mengsel over de taart.
Smakelijk !
200 gr vetstof
200 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
4 eieren
beetje citroensap
300 gr zelfrijzende bloem
4 appelen (ik gebruik jonagold of boscop)
Roer de vetstof of smelt op een zacht vuurtje – voeg suiker en vanillesuiker toe. Klop goed, voeg dan 1 voor 1 de eieren toe.
Klop heel lang tot je echt een roomkleurige lichte massa krijgt (ik laat kloppen de hele tijd tot mijn appelen geschild zijn en in blokjes gesneden). Roer er het citroensap onder en heel voorzichtig de gezeefde bloem. Meng er dan de appelen door.
Giet alles in een beboterde en met bloem bestrooide vorm en bak gedurende een uur op 175 °
Smakelijk
Voor 8 tot 10 personen
– 286 g roomboter op kamertemperatuur
– 285 g lichtbruine basterdsuiker
– 5 grote eieren, liefst bio, gesplitst
– 1 sinaasappel, schil en rasp
– 170 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
– 1 tl bakpoeder
– 115 g gepelde walnoten, gehakt plus extra voor garneren
– 1 tl kaneel
– snufje gemalen kruidnagel
– snufje nootmuskaat
– halve tl gemberpoeder
– 285 g wortel, geschild en grof geraspt
– zeezout
– handje gehakte walnoten
Voor het glazuur van limoen en mascarpone
– 115 g mascarpone
– 225 g roomkaas
– 85 g poedersuiker, gezeefd
– 2 limoenen, sap en rasp
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een vierkant bakblik 22 cm of een rond equivalent in en bekleed het met bakpapier.
Klop de boter en suiker met de hand of in een keukenmachine tot een bleke luchtige massa. Klop het geel van de eieren er een voor een door, daarna ook de sinaasappelschil en het sinaasappelsap.
Roer er de gezeefde bloem en het bakpoeder door, doe de gemalen amandelen, walnoten, specerijen en geraspte wortel erbij en meng alles goed.
Klop in een aparte kom de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel het schuim voorzichtig door het beslag. Schep het mengsel in de voorbereide bakvorm en zet hem ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven tot het gebak goudbruin en gerezen is. Je kunt controleren of de taart gaar is door er een cocktailprikker in te steken. Als je hem er na 5 seconden uithaalt en hij schoon en droog is, is de taart klaar; als de prikker nog een beetje plakkerig is moet hij nog iets langer in de oven.
Laat de taart een minuut of tien afkoelen in de vorm, stort hem op een rooster en laat hem minstens een uur staan.
Meng alle ingrediënten voor het glazuur en smeer een royale laag op de taart. Strooi er een handjevol gehakte walnoten over.
Alles goed mengen en een lepel in elke cupcake doen
15 minuten in de oven op 180 graden
Smakelijk !
Schil de pastinaak en de wortelen, snij ze in stukjes. Pel en snipper de uien. Fruit ze glazig in de boter en voeg de pastinaak en wortel toe. Laat even stoven.
Blus met de kippenbouillon en voeg de kruiden toe (behalve de verse koriander). Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat nog 20 minuten sudderen.
Mix de soep, proef en kruid eventueel bij. Roer er de room door en bestrooi met verse koriander
Laat het maar smaken.